Chin offline ordbog

Indholdet i denne pakke er en ordbog for sproget Chin, nærmere betegnet Hakha Chin, der også kaldes Lai. Det er det sprog, de fleste burmesiske flygtninge i Danmark taler. Den adskiller sig ikke fra den ordbog, man finder på internettet hobugt.dk, men den kan bruges uden forbindelse til internettet på ethvert apparat, der har en browser, hvor javascript kan aktiveres (og det kan det sikkert på dem alle).

Om ordbogens kvaliteter - og på nogle områder mangel på samme - kan man læse på ovennævnte hjemmeside i artiklen Om ordbogen. Hvis man er en af dem, der skal forsøge at lære chin'erne dansk, er det også en god ide at læse artiklerne om chin-sproget. De kan give en en ide om, hvor der især kan være vanskeligheder for vore burmesiske flygtninge, når de skal lære et sprog, der strukturelt er så forskelligt fra deres eget.

Indhold

Begge ordbøgerne betjener sig af de filer, der ligger i folderen arrays. Der er ikke så stor forskel på de to ordbøger. I den engelsksprogede kan man skifte mellem stikord (prompts) på engelsk og chin, i den dansksprogede kan man skifte mellem dansk og chin.

Installation

Lav en mappe et eller andet sted på computeren, måske på et USB stik, og fyld zip-pakkens indhold over i den.

Brug

Klik på 'Filer' foroven i browserens skærm. Vælg 'Åbn fil', og find frem til den mappe, hvor du har gemt ordbogen. Klik på 'chindict.htm' eller 'chinordbog.htm'. - Så er du i gang. - God fornøjelse.

Med venlig hilsen,
Johs. Lind


Download Chin offline ordbøger.