Chin Ordbog

Online ordbog
Ny chin-dansk ordbog
Ny dansk-chin ordbog
Den gamle ordbog

Chin Ordbog er blevet til på grundlag af Dr. David Van Bik's English-Chin (Hakha) Dictionary

Chin er det sprog, der tales af de fleste af vore burmesiske flygtninge. Til forskel fra så mange andre østasiasiske sprog bruger det det latinske alfabet.

Online ordbog

Ordbogen er blevet til ved hjælp af en database, der gør det muligt at søge og alfabetisere på mange måder. Derfor indeholder bogen både en dansk-chin ordbog og en chin-dansk ordbog. Men sidstnævnte skal bruges med nogen forsigtighed. Se herom i artiklen Om ordbogen.

Som det vil ses af indholdsfortegnelsen i venstre spalte, kan databasen levere ordbøger af flere forskellige slags. Der er blandt andet en English-Chin ordbog; men engelsktalende vil nok have større udbytte af at bruge den ordbog, der findes på chin-dictionary.com, der ligeledes er blevet til på grundlag af Van Biks ordbog.

Artiklerne om sproget Chin bliver løbende revideret, efterhånden som jeg får større kendskab til sproget. Derfor er de blevet forsynet med oplysning om, hvornår de sidst er blevet ændret.

Det forventes ikke, at papirudgaven, som er omtalt nedenfor, vil blive genoptrykt. Men den online ordbog bliver løbende revideret og suppleret.

Ny Lai-Dansk Ordbog

Jeg har forsøgt at lave en bedre udgave af chin-dansk ordbog. Det er sket på den måde, at hvor den oprindelige ordbog giver flere oversættelser af samme engelske ord, har jeg sat hver af disse oversættelser forrest i en post. På den måde er der skabt mere end 2900 nye nøgleord fra chin. Der er desuden sket en udvidelse på grundlag af David Van Biks Chin-English Dictionary. Derved er der blevet skabt omkring 8365 nye indgange i den nye ordbog. Den kan bruges online eller downloades, så at man kan printe den eller bruge den på egen computer.

Ny Dansk-Chin Ordbog

Det er (forhåbentligt) lykkedes mig at tyde, hvilken mening Van Bik ønskede at oversætte af yderligere ca. 1000 engelske ord. Desuden har jeg tilføjet stærke/uregelmæssige bøjningsformer for danske gloser. Udvidelsen på grundlag af Chin-English Dictionary giver også nye nøgleord. Den nye ordbog kalder jeg Dansk-Lai Ordbog for at tydeliggøre, at det drejer sig om sproget Hakha-Chin. Den kan ses (og downloades) her.